Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt Meer informatie

PORTUGAL

Lagos

Lagos

Lagos is een dynamische en actieve stad, die trots is op haar verleden. In de 15e eeuw was de haven van Lagos hét vertrek- en aankomstpunt van alle schepen die jaar in, jaar uit, naar Afrika reisden om het continent te ontdekken en exotische producten mee terug te nemen. Ook in de binnenstad van Lagos is deze historie nog steeds te proeven, echter wel gecombineerd met diverse moderne voorzieningen om zoveel mogelijk bezoekers aan te trekken. Ook de haven van Lagos is de laatste jaren erg ontwikkeld en biedt verschillende restaurants en activitieten zoals diepzeevissen en boottochten. Zo'n boottocht is zeker de moeite waard, want de kustlijn is prachtig met haar uitgeslepen kliffen en diepe grotten.


Lagos beschikt over een levendig uitgaanscentrum met vele bars en restaurants. Rondom het plein en in het centrum zijn diverse winkels met de meest uitlopende artikelen, in het bijzonder lokale producten. Iedere week is er tevens een markt. Lagos beschikt naast dit levendige centrum ook over enorme groene velden met hier en daar een Portugese woning en is vandaag de dag één van de mooiste gebieden in de Algarve.

Ook voor ontspanning op het strand bent u hier aan het juiste adres. De langgerekte zandstranden van Meia Praia en Dona Ana zijn favoriet, maar daarnaast zijn er nog vele andere sfeervolle zandstrandjes met prachtige rotsen en het is op sommige dagen mogelijk om vanaf deze rotsformaties wilde dolfijnen te zien in de zee. Een bezienswaardigheid in Lagos is tevens de dierentuin.

Natuurlijk mag de laatste aanwinst niet worden vergeten; de Autodromo. Dit is de nieuwste racetrack die volop in ontwikkeling is. Hier vinden nationale en internationale motor- en autoraces plaats. De Worldchampion Motorbike heeft in 2009 meer dan 100.000 bezoekers aangetrokken. Houdt u van races? Dan is dit een echte aanrader. Vlak voor Lagos wordt tevens een go kart racetrack gerealiseerd zodat u zelf ook een ritje kunt maken.

Lagos is op circa 60 minuten vanaf Faro Airport gelegen.

 

Klik hier voor ons woningaanbod van: 

 

- Luxe appartementen te koop in Lagos - Appartement kopen Lagos? Klik dan hier! 

 

- Woningen en villa's te koop in Lagos 

 

- Compleet woningaanbod Lagos

Foto's