Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt Meer informatie

PORTUGAL

Loulé

Loulé

Loulé is zowel de naam van de gemeente als van de grootste stad in deze gemeente. In Loulé stad vindt u iedere zaterdag een hele gezellige, druk bezochte markt waar de bewoners van het binnenland hun produkten van fruit, groenten en handarbeid te koop aanbieden. Wie van kunst houdt kan zeker zijn hart ophalen in Loulé. Hier bevindt zich namelijk een Art galery waar vele kunstenaars hun werken vertonen. Tevens kan men hier cursussen volgen op diverse gebieden. Loule heeft tevens ieder jaar een prachtige carnavals optocht waar een ieder wil overtreffen in kleur en aankleding. Deze optocht is geliefd bij jong en oud.

Eén van de bekendste plaatsen in Loulé is het cosmopolitische dorp Vilamoura. Vilamoura biedt een aantal prachtige stranden, een luxe jachthaven, goed onderhouden parken, brede straten, 6 prachtige golfbanen, een casino en een flink aantal luxe resorts en hotels. Activiteiten in de jachthaven zijn onder andere windsurfen, jetskiën, parasailen, roeien en surfen. Ook kunt u hier een boot huren om te gaan vissen of dolfijnen te bewonderen.

Ook is het de gemeente Loulé waar u de exclusieve golf- en strandresorts Vale do Lobo en Quinta do Lago vindt. Hier vindt u de meest dure villa's van de Algarve waar ook veel bekende Nederlandse en internationale artiesten hun (2e) huis hebben. De restaurants en het strand zijn echter vrij toegankelijke, dus als u zich een dag in deze luxe wilt wanen, kunt u gerust een bezoekje brengen.

Andere plaatsen die bekend zijn en interessant voor huizenbezitters zijn Almancil en Boliqueime. Almancil vormt met Vale do Lobo en Quinta do Lago de Gouden Driehoek in de Algarve. Boliqueime is een stukje verder inlands gelegen en is erg in trek bij tweede huizenbezitters door de rust en de privacy die u hier in de vallei vindt en toch binnen handbereik bent van een flink aantal grote plaatsen zoals Vilamoura, Loulé, Albufeira, Almancil enzovoorts.

Loulé centrum ligt op circa 20 minuten afstand van het vliegveld van Faro.

 

Klik hier voor ons woningaanbod van: 

 

- Woningen & Villa's te koop in Loulé 

 

- Villa's en appartementen te koop in Vilamoura 

 

- Villas, Woningen, Huizen te koop in Boliqueime