Deze website maakt gebruik van cookies om ervoor te zorgen dat u de beste ervaring op onze website krijgt Meer informatie

nieuws

De wintermaanden in de Algarve

De Algarve is een erg populaire bestemming om te overwinteren. De temperatuur in de winter is meestal rond de 18 graden met een lekker zonnetje.
De heerlijke berg en strandwandelingen zijn dan erg populair bij de bezoekers.
Het weer is dan vaak nog heel mild en zacht en dus perfect om te genieten van de prachtige omgeving in de Portugese winterzon en te ontsnappen aan de kou!

 

Het weer in januari

 

Het weer in de januari maand in de Algarve is gemiddeld 15°C. de zee temperatuur ligt rond de 17°C. Op de dagen dat de zon schijnt kan dit oplopen van 17°C tot 20°C.
Januari is wel de koudste maand in de Algarve, maar vergeleken met de koude wintermaanden hier in Nederland zijn de temperaturen daar nog heel zacht. de Algarve heeft een mediterraan klimaat, wat verwijst naar de landen rond de Middellandse Zee. Dit betekent dat de winters heel mild en zacht zijn, en de zomers warm en droog. De Algarve heeft aangename temperaturen voor een winterzon vakantie. Als het dan een keer voorkomt dat er neerslag valt zijn dit meestal korte buien die niet lang duren.

 

 

 

Richting het Voorjaar

 

Het weer in Februari is ongeveer hetzelfde als in januari met weer een gemiddelde temperatuur van 15°C. Vanaf maart richting het voorjaar beginnen de temperaturen weer langzaam op te lopen. Vanaf dan is de gemiddelde temperatuur rond de 17°C en die loopt alleen maar op als we richting de zomer gaan. Er is dan meestal helemaal geen neerslag meer te zien, en de zon gaat steeds meer schijnen.

 

Winterse activiteiten

 

Er zijn dan ook een heleboel populaire activiteiten in de Algarve rond deze tijd van het jaar. Denk bij voorbeeld aan een heerlijke wandeling door de bergen en laat je betoveren door het prachtige landschap en geniet van de prachtige natuur en frisse lucht. Ook een heerlijke frisse strandwandeling is erg populair bij de bezoekers aan de Algarve in de winter. Heb je geen zin om te wandelen, dan is een heerlijke fietstocht langs de prachtige kust ook zeker een aanrader. De boottochtjes gaan het hele jaar door dus ook dit kan in de winter. Vaar bijvoorbeeld naar de prachtige Benagil grot of de Ponta da Piedade. Is het weer een dagje wat slechter? Dan kun je ook heerlijk shoppen, musea bezoeken of niet te vergeten Portugese wijn proeven!